Nieuws

Uitwisselingsconcert met Harmonie Kaatsheuvel

Het was zondagmiddag 6 oktober 2019 genieten in de theaterzaal van het Klavier in Kaatsheuvel. Een ode aan de harmonie in een speciaal programma van ons orkest, waarin opgenomen werken van de Kaatsheuvelse componist P.B. Bisselink, dat gewaardeerd werd bij vele muziekliefhebbers. Als sluitstuk van deze middag is in een gezamenlijk optreden, onder leiding van onze dirigent, de mars “Groet aan Kaatsheuvel” ten gehore gebracht. Een bijzondere muzikale middag die zeker voor herhaling vatbaar is.

 

12,5 jaar Seniorenorkest “de Langstraat en Omstreken”

We schrijven vrijdag 1 september 2006, de dag waarop 12,5 jaar geleden het seniorenorkest “de Langstraat en Omstreken” is opgericht. Een drietal enthousiaste muzikanten van Harmonie Kaatsheuvel, ontstaan uit een fusie van Euphonia, Apollo en St. Jan, waren zich bewust van het feit dat het mogelijk moest zijn om in Kaatsheuvel een seniorenorkest op te richten. De daad bij het woord gevoegd werden oud muzikanten benaderd en in een vrij korte tijd begonnen onder leiding van dirigent Nico Haneveld de eerste noten te klinken in een kantoor bij bouwbedrijf Pepping. Ondanks tegenslagen, vanwege de ouderdom en ziektes, is het orkest springlevend en met een 30 muzikanten wordt er wekelijks, op vrijdagmorgen, gerepeteerd in de Gildenbond. Afgelopen vrijdag, 1 maart 2019, werd tijdens de repetitie door de voorzitter, Gerian Ammerlaan, gememoreerd aan het ontstaan van het orkest en zijn zeven muzikanten, die de oprichting hebben meegemaakt, gehuldigd voor hun 12,5 jaar lidmaatschap van het orkest. Nico Haneveld, dirigent; Gerian Ammerlaan, altsax; Joke van Erve, besklarinet; Kees Mutsaers, besklarinet; Kees van Gorkom, altsax en Kees Stravens, bas. Op de foto ontbreekt Gerrit Meijer, grote trom en nu erelid van het orkest, maar vanwege zijn gezondheid niet aanwezig kon zijn.

 

Den Bolder Waspik, 29 januari 2019

Samen met Seniorenorkest Da Capo uit Nieuwendijk waren we door de programmaraad uitgenodigd om een Nieuwjaarsconcert op te luisteren. Da Capo mocht de spits afbijten, maar schets onze verbazing dat we twee dezelfde muziekstukken op de lessenaar hebben staan. Zeer sportief van hen om bij “Castles in Spain” het eerste gedeelte over te slaan, omdat dit gedeelte in ons programma is opgenomen. Verder is er niets aan het programma gewijzigd. Leuk om te zien en horen hoe dezelfde stukken anders worden gespeeld. Na de pauze mochten wij het podium betreden, daar begon onze reis door Europa, met muziek uit Griekenland, Praag, Spanje, Wenen, Duitsland, om af te sluiten met “Groet aan Kaatsheuvel”. Met deze mooie mars van P.B.Bisselink, blikken we vooruit in het programma van ons Bisselink-jaar. Er waren redelijk wat toehoorders. In de zaal zaten nogal wat bekenden, die wij regelmatig bij een optreden zien en vertelden dat zij hadden genoten van het optreden van beide orkesten. Na afloop was er de mogelijkheid om samen nog iets te eten, soep met broodjes. Fijn dat we met zovelen waren. Een geslaagde afsluiting van een muzikale middag. Een compliment voor de organisatie!

De Efteling, 3 oktober 2017

Ook een recreatiepark is een uitgelezen gelegenheid voor een seniorenorkest om bezoekers extra te kunnen laten genieten. In navolging van voorgaande jaren waren we weer uitgekozen om in De Efteling te komen spelen. Het publiek dat richting het Sint Nicolaasplein wandelde bleef een poosje geïnteresseerd luisteren naar de gezellige muziek. Een leuk concert in de kiosk tegenover het Witte Paard. Spijtig dat de weersomstandigheden niet zo geweldig waren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Klik op een foto voor een vergroting!

 

 

Halve Zolen Festival te Waspik, 25 juni 2017

Na jarenlange voorbereiding was het dan zover. Zondag 25 juni 2017 de eerste editie van het Halve Zolen Festival. 1000 deelnemers van 60 verenigingen verzamelden zich bij 28 locaties in Waspik om deel te nemen aan dit grootse festijn. Bewoners van Waspik hadden hun woningen, tuinen, erven, schuren ed. beschikbaar gesteld om de deelnemende verenigingen te ontvangen.

Ons orkest en muziekvereniging Concordia in Loon op Zand waren voor hun muzikale bijdrage te gast in een veldschuur bij de familie Bink op de grens van Waspik en Raamsdonk. De dansmuziek, egerländer, evergreens en licht klassieke muziek werd door het publiek erg gewaardeerd. Als afsluiting van deze middag speelden zowel Concordia als het seniorenorkest, afwisselend gedirigeerd door de twee dirigenten, het Instant Concert, Mars 5th Avenue, Air for Winds en Böhmischer Traum.

Met goed weer, een pluim voor de organisatie en de gastvrijheid van vele bewoners uit Waspik kan worden gesproken van een groot succes dat voor herhaling vatbaar is.

  

 

 

Dansen in het Klavier te Kaatsheuvel, 22 juni 2017

Enkele maanden geleden werden wij benaderd door Hans en Netty Rosbergen, die al vele jaren een dansmiddag voor senioren organiseren. De laatste jaren heet het Dansen in het Klavier te Kaatsheuvel.

Tijdens een van onze repetities werd bekeken of ons repertoire geschikt was om aan een dergelijk verzoek te kunnen voldoen. Veel puzzelwerk was niet nodig, want dansmuziek behoort tot een van onze favorieten. En op donderdag 22 juni was het dan zover. Tijdens het dansen hebben wij afwisselend gespeeld, van rumba, tango, cha- cha, wals, slow-rock tot medium foxtrot. En wanneer Hans Rosbergen zijn muziek via c.d.’s liet horen, was er een mogelijkheid voor de muzikanten om even op de dansvloer te komen en hun kwaliteiten op dit gebied te tonen!

Zowel de wekelijkse dansers van Dansen in het Klavier als muzikanten van Seniorenorkest vonden het een bijzonder leuke middag. Wellicht is een dergelijke muzikale ondersteuning voor herhaling vatbaar.

 

Redactie: Gerian Ammerlaan

 

 

Uitwisselingsconcert op Anton Pieckplein te Kaatsheuvel, 17 juli 2016 

Seniorenorkest de Langstraat en Omstreken organiseerde afgelopen zondag een uitwisselingsconcert met het middenorkest van Harmonie Kaatsheuvel. Onder de luifel van ontmoetingscentrum het Klavier, grenzend aan het terras van “bij Anton” en genietend van een zonovergoten plein, musiceerde het middenorkest naar harte lust op de klanken van filmmuziek. Na een korte pauze gevolgd door het seniorenorkest dat dit jaar 10 jaar bestaat. Met een zeer gevarieerd programma, kenmerkend voor dit orkest, werd deze middag afgesloten met een gezamenlijk optreden van beide orkesten.

Een geslaagd idee door het uitvoeren van A Klezmer Karnival, een arrangement van Philip Sparke, muziek van het middenorkest en Hootenanny (folk festival for band), muziek van het seniorenorkest.

Al met al een gezellige muzikale middag, op een sfeervol plein en volgens velen voor herhaling vatbaar.

 

 

Eftelingconcert 7 juli 2016

Op Donderdag 7 juli doet het orkest zijn opwachting bij de diensten-ingang van de Efteling. Nadat alle instrumenten op de platte kar liggen en de stoeltjes uit de berging zijn gehaald, gaan we op weg naar de kiosk bij het Witte Paard. Daar krijgen we te horen dat we om 13.00 en 14.00 uur mogen spelen.

Het is heerlijk weer om te concerteren, het publiek blijft niet staan maar wandelen verder op het ritme van de muziek. Enkele grootouders genieten van kleinkinderen die dansen, de kinderbeentjes van de vloer. Aan de overzijde bij het restaurant wordt het wel drukker en van daaruit krijgen we applaus.  We hebben een vrolijk programma, muziek voor ieder wat wils. Voor het ultieme vakantiegevoel Braziliaanse muziek, voor wie liever in Europa blijft spelen we vlotte marsen, Böhmischer Traum, Second Waltz en maar niet te spreken over de Spaanse deuntjes.

Nadat we gespeeld hebben, heeft de groep zich opgesplitst. Ondanks dat we een Seniorenorkest zijn, hebben enkelen nog ritjes gemaakt met de 8- baan, Joris en de Draak en de bobsleebaan. De Baron hielden ze voor gezien, die was te heftig. Efteling bedankt voor jullie gastvrijheid, tot hopelijk volgend jaar.

  

Redactie: Gerian Ammerlaan

 

 

Koningsconcert 27 april 2016

Vanwege het 10 jarig bestaan en met het idee om het orkest wat meer bekendheid te geven is dit uitwisselingsconcert met gezelligheidskoor “de Levensgenieters” een goede keuze geweest. Het dorpshart van Kaatsheuvel, geheel opnieuw ingericht met o.a. het ontmoetingscentrum “het klavier”, was een mooie gelegenheid voor dit concert op Koningsdag. Een gevarieerd programma met de nodige uitleg van onze dirigent Nico Haneveld, volgens hem gebaseerd op het vorstenhuis van Oranje, viel goed in de smaak.  Als afsluiting heeft het koor, met muzikale ondersteuning van het seniorenorkest een Oranje medley ten gehore gebracht, waarbij de aanwezigen uit volle borst meezongen. Al met al een zeer geslaagd concert hetgeen voor herhaling vatbaar is. Het was jammer dat de zaal over te weinig zitplaatsen beschikte om iedereen van deze gezellige muzikale middag te laten genieten.

 

Afscheid Gerrit Meijer 26 februari 2016

Reeds geruime tijd was het voor Gerrit, vanwege zijn gezondheid, niet meer mogelijk om naar de wekelijkse repetities in De Gildenbond te komen en vond hij het tijd om, weliswaar met pijn in zijn hart, het lidmaatschap van het seniorenorkest op te zeggen.

Gerrit is nauw betrokken geweest met de oprichting van seniorenorkest De Langstraat en Omstreken hetgeen aanleiding heeft gegeven om op een passende wijze afscheid van hem te nemen. Daarvoor was op vrijdag j.l. een speciale repetitie belegd in het Woonzorgcentrum Elzenhove te Sprang-Capelle, waar Gerrit woonachtig is.

De voorzitter prees hem in het afscheidswoord als een trouwe en gezellige muzikant, die bepaald niet op zijn mondje is gevallen en altijd wel iets te vertellen heeft.  Als dank voor zijn lidmaatschap vanaf de oprichting van het orkest werd Gerrit benoemd tot erelid, hetgeen hem emotioneel trof. Met een oorkonde, een  paar lekkere flessen wijn en nog enkele keren de grote trom te hebben bespeeld werd door iedereen afscheid van Gerrit genomen, hetgeen hem zichtbaar goed deed.

 

 

 

Nieuwjaarsconcert 6 januari 2016

Op uitnodiging van KBO Groot-West heeft ons orkest een Nieuwjaarsconcert  verzorgd in Sociaal Cultureel Centrum de Helftheuvel te ’s Hertogenbosch. Vanwege de feestdagen was het nodig om voorafgaand aan dit concert een extra repetitie te houden, waarbij nagenoeg iedereen aanwezig was.

De belangstelling voor het concert was groot en nadat de voorzitter iedereen een gelukkig Nieuwjaar had gewenst zijn we begonnen met de herkenningsmelodie, waarna het voltallig orkest de leden van de KBO eensluidend een Gelukkig Nieuwjaar wenste. Veel waardering was er voor de interactie tussen publiek en dirigent met als opdracht de landen te herkennen van de oorsprong van de diverse muzieknummers.
Later bleek dat menigeen hieraan serieus heeft meegedaan.

Als afsluiting werd de mars “King Size” gespeeld, waren er complimenten voor de muzikale kwaliteit, en kan worden gesteld dat dit eerste concert in het nieuwe jaar een succes is geweest en volgens een van de muzikanten wellicht een begin van ons jubileumjaar met een gouden randje!

  

 

 

Herfstconcert in  Den Bolder te Waspik 6 oktober 2015  

Dinsdag 6 oktober hebben we een  Herfstconcert opgeluisterd samen met “Regionaal Seniorenorkest de Meierij’ o.l.v. Jan Hermans. Verrassend is hoe druk telkens deze middagen bezocht worden. Ook deze keer een volle zaal, niet alleen de muzikanten, maar ook hun aanhang en de trouwe bezoekers die we telkens mogen ontmoeten.

We gingen van start met onze openingsmelodie ‘Melodie’ van R. Beck, waarna Nico Haneveld de microfoon ter hand nam om uitleg te geven over het volgende muziekstuk. Na een 10-tal nummers gespeeld te hebben was er een groots applaus, volgens de leden van De Meierij was dit zeker verdiend en ook nog de nodige complimenten over het leuke repertoire wat we ten gehore brachten. Na een korte pauze was het de beurt aan ‘De Meierij’, een orkest met 56 muzikanten, een vol podium.

Een verrassend programma met wat langere muziekstukken van The Godfather Theme van Nino Rotta tot Valerie van Amy Winehouse. Na afloop werd er nog wat gedronken, waarbij heerlijke hapjes werden verzorgd door “ Samen Top”, een dagbesteding voor verstandelijk gehandicapten in Waspik.

  

Redactie: Gerian Ammerlaan

 

 

Een indruk van het optreden op het Wilhelminaplein te Kaatsheuvel op zaterdag 26 september 2015

 

Samen Sterk Kaatsheuvel festival een initiatief voor het behoud van het cultureel erfgoed in Kaatsheuvel, waaraan vele plaatselijke verenigingen hebben deelgenomen. Op het podium in een grote tent werden allerlei uitvoeringen gegeven, waaronder een optreden van ons seniorenorkest.

 

 

Optreden in het CC Jan van Besouw te Goirle op zondag 13 september 2015

 

In het kader van het openen van een nieuw theaterseizoen in Goirle had onze dirigent, Nico Haneveld, het idee geopperd om samen met het Seniorenorkest Hart van Brabant een concert te verzorgen in het CC Jan van Besouwhuis te Goirle.

Het gekozen repertoire van licht klassiek tot jazz fantasie en folk muziek aangevuld met pittige marsen was nogal afwijkend van hetgeen door ons orkest meestal wordt gespeeld.  Maar door menige repetities hieraan te besteden, waarvan een tweetal samen met het Seniorenorkest Hart van Brabant, is het optreden in Goirle een succes geworden,  gelet op de waardering van de vele belangstellenden in de theaterzaal.

Na de pauze trad het fanfarekorps der Genie op. Een orkest dat voor het merendeel is samengesteld uit oudgedienden van het Korps der Genietroepen. Traditioneel werden na afloop enkele personen, die zich verdienstelijk maken in de muziek, gehuldigd. Al met al een geslaagde middag in Goirle.

Eerstvolgende uitvoering

Zie ook onze agenda.

Mededelingen

Bestuur en contact

Voorzitter: Gerian Ammerlaan
Secretaris: -
Penningmeester: Kees Mutsaers

contact